A manger
La gastronomie, étant l´autre pilier du festival, dispose d´une zone de vente, d´exposition et de dégustation des produits basques, « Essences de Urdaibai ». Tout ça dans le cadre d´un programme complet d´activités gastronomiques (dégustations, ateliers, show cookings…).
Toute l´information gastronomique ici bientôt.
Samedi 29 Juillet
“GURE LURREKO EGUNE”
11:30 – 15:00
FERIA de productos – Produktuen AZOKA
ESENCIAS DE URDAIBAI–URDAIBAIKO ESENTZIAK.
11:30 – 15:00
“OLAS DE PLÁSTICO” / “PLASTIKOZKO OLATUAK”
Recogida de residuos y Land Art – Zaborren bilketa eta Land Art.
(Kosta Blue + Musgo)
MUNDAKIDS
11:30 – 13:00
Taller gastronómico “Taloa jotzen” tailer gastronomikoa.
12:30 – 14:30
Taller musical “Entre Platos” tailer musikala.
Pinta caras – Arpi margoketa.
12:30-13:30
CATA-DEGUSTACIÓN / KATA-DASTAKETA
“Urdaibaiko upategietako Bizkaiko Txakolina J.I.”
“Txakoli de Bizkaia D.O. Bodegas de Urdaibai”
Jon Andoni Rementeria (Restaurante Remenetxe jatetxea)
13:30-14:30
SHOWCOOKING
“¡El aperitivo perfecto!”-“Aperitibo perfektua!”
Noelia Serna (Musutruk Kafe Antzokia) & Eneko Ordorika (Zallo Barri jatetxea)
12:00-15:00
DEGUSTACIÓN de productos – Produktuen DASTAKETA
ESENCIAS DE URDAIBAI- URDAIBAIKO ESENTZIAK
“Bonito del Norte EUSKO LABEL Hegaluzea”
Txakoli de Bizkaia D.O. – Bizkaiko Txakolina J.I. “Bitxia & Amunategi”
Dimanche 30 Juillet
“ATUNE EGUNE”
11:30 – 15:00
FERIA de productos – Produktuen AZOKA
ESENCIAS DE URDAIBAI–URDAIBAIKO ESENTZIAK.
11:30 – 15:00
“OLAS DE PLÁSTICO” / “PLASTIKOZKO OLATUAK”
Taller de artesanía, exposición y reparto de ceniceros – Artisautza tailerra, erakusketa eta hautsontzi banaketa.
(Kosta Blue)
MUNDAKIDS
11:30 – 13:00
Taller gastronómico “Sukalde jolasa” tailer gastronomikoa
Aitor Amutxastegi (Restaurante Arraunlari Berri jatetxea)
12:30 – 14:30
Taller gastronómico “Hegaluze Trainerua” tailer gastronomikoa
(Urdaibai Kontserbak – Bermeo)
12:00-13:30
RONQUEO en directo del Atún Rojo
“Despiece tradicional y degustación de distintos cortes del atún”
Hegalabur gorriaren RONQUEO-a zuzenean
“Ohiko zatikatzea eta mozketa desberdinen dastaketa”
13:30-14:30
CATA-DEGUSTACIÓN / KATA-DASTAKETA
El lúpulo y el mar: encuentro gastronómico con atún y cerveza”
AMSTEL
13:30-15:00
SHOWCOOKING
“Los cinco movimientos de la danza del vientre”
Xabier Gutierrez (Restaurante Arzak jatetxea)
12:00-15:00
DEGUSTACIÓN de productos – Produktuen DASTAKETA
ESENCIAS DE URDAIBAI- URDAIBAIKO ESENTZIAK
EUSKAL OKELA “Iturbe Anaiak”
Txakoli de Bizkaia D.O. – Bizkaiko Txakolina J.I. “Bitxia & Amunategi”
14:30-17:00
Sesión VERMUT – VERMUT Saioa
“Los cinco movimientos de la danza del vientre”
Café Torero” (Degustación Cafés Baqué dastaketa)
+
DJ BLACKÁ